Zdroj: Pixabay

Na světový trh nyní míří nová automobilka, která se jmenuje Xpeng, a podle všech dostupných zpráv to bude konkurent Elona Muska a jeho Tesly. Společnost Xpeng nedávno prohlásila, že do svých autonomních elektromobilů zabuduje senzory LiDar, ale podle Elona Muska jsou takové senzory pro elektromobil zbytečné.

Jeden z fanoušků elektromobilů na Twitteru prohlásil, že Xpeng využívající LiDar se odklonila od svého „kopírování“ ze strategie Tesly. Na to mu Elon Musk osobně odpověděl, že mají starší verzi softwaru Tesly, ale nemají jejich počítač NN. Podle Elona Muska jeho software doslova ukradli stejně jako prý ukradli i software Applu.

Ve svém příspěvku pak uvedl odkaz na incident, který se stal v roce 2018, kdy bývalý inženýr společnosti Apple byl zatčen a obviněn z krádeže patentované technologie, které se týkaly projektu samořídících automobilů společnosti Apple. Tento inženýr pracoval v Applu tři roky a byl obviněn z odcizení technických schémat i technických zpráv.

Podle Muska však existuje naprosto mylná představa o tom, že je odpůrce technologie LiDar. Opak je pravdou, protože on sám tuto technologii využívá ve své druhé společnosti SpaceX, ale pro automobily ji považuje za neužitečnou.

Zdroj: TimesOfIndia.com