Zdroj: Pixabay

Nynější cenu zdůvodňuje nárůstem jeho opětovné pozornosti. Například herečka ze seriálu Game of Thrones, Maisie Williams na začátku týdne uveřejnila na svém twitterovém účtu příspěvek, kde se ptá, zda obchodovat s Bitcoiny delší dobu. Musk na tento příspěvek reagoval tím, že odkázal na jednu z písní webového seriálu Zaklínač, a přidal komentář ať své Bitcoiny hodí svému Zaklínači.

Jiný vlastník Twitterového účtu reagoval na příspěvek herečky uveřejněním jednoho z nejstarších memů s bitcoinovou tématikou, kdy vyobrazuje čaroděje obsahující text „Magické internetové peníze – připojte se k nám“. Zakladatel společnosti SpaceX pak připojil emoji, které znázorňovala duchy a dolarové bankovky.

Tím, že Musk odkázal na článek ze satirického webu obnovil tím znovu činnost podvodníků, kteří se z lidí pod záminkou prodeje jejich Bitcoinů s vysokým ziskem je snaží dostat a směrují je k posílání Bitcoinů na bankovní účty bez bližší identifikace. K tomuto problému se začátkem tohoto roku Musk vyjádřil a vzkázal tak generálnímu řediteli Twitteru Jacku Dorseyovi, aby na tuto situaci dále reagoval.

Společnost Twitter prohlásila, že takovýmto případům brání konkrétní regule a stále modernizuje systémy proti šíření takovýchto praktik, aby jich dále nepřibývalo. K problému se Musk ohradil tweetem s obsahem, proti těmto lidem s tím, že toto chování má za následek negativní vliv na veřejnost.

zdroj: Independet.co.uk