Zdroj: Pixabay

Díky raketovému růstu Tesly se Elon Musk vyhoupl na druhé místo nejbohatších lidí na světě. Mezi ním a první příčkou stojí už jen zakladatel Amazonu, Jeff Bezos. Ještě na začátku roku se Elon Musk nacházel na 35. pozici. Hodnota jeho jmění se teď nachází okolo 128 milionů dolarů po tom, co letos o 100 milionů narostla.

I jeho další projekt, SpaceX zaznamenal v poslední době velký úspěch, když minulý týden společnost přepravila čtyři astronauty na Mezinárodní vesmírnou stanici na palubě své kosmické lodi Crew Dragon. Tři čtvrtiny Muskova jmění však pocházejí právě z akcií Tesly, jejíž tržní hodnota se aktuálně pohybuje těsně pod hranicí 500 miliard dolarů.

Tesla, která je teď zdaleka nejhodnotnější automobilkou světa, permanentně navyšuje počty vyrobených vozů a také buduje nové výrobní závody napříč celým světem. Akcie TESLA se aktuálně obchodují za 521 dolarů za kus (11,5 tisíce korun). 

Musk minulý týden předehnal i generálního ředitele Facebooku, Marka Zuckerberga, když se stal třetím nejbohatším člověkem v indexu miliardářů. Zuckerberg se od té doby propadl na páté místo v žebříčku poté, co ho předběhl francouzský podnikatel Bernard Arnault. 

Na Gatesovu obranu je ovšem nutné připomenout, že by si druhou příčku držel i nadále, nebýt jeho štědrosti, se kterou rozdává peníze na nejrůznější charitativní účely. 

Zdroj: The Verge.com