Zdroj: Pixabay

Mnoho lidí nejen v Evropě, ale také v ČR nakupuje hojně přes internetové portály, jako je Ebay či AliExpress, které mají své sídlo v Číně. Je tak běžné, že objednané zboží putuje k příjemci dlouhé týdny a někdy i měsíce. Nyní by však měla v této oblasti nastat poměrně dost výrazná změna.

Česká pošta totiž nové spolupracuje přímo s jedním z největších internetových portálů AliExpress, na základě čehož by mělo být zajištěno, že příjemce dostane svou zásilku již do deseti až čtrnácti dnů od objednání. Oficiálně pak tato spolupráce bude na ostro fungovat až od příštího roku, nicméně Česká pošta chce ještě letos provést několik testovacích akcí.

Objednané zboží z Číny se bude překládat v Belgii a zboží nebude zatíženo zbytečnými cly. Tím se výrazně urychlí doba jeho putování. Martin Hurda, manažer mezinárodního obchodu České pošty, tuto spolupráci označuje jako logickou, protože Česká pošta má nejširší logistickou síť v ČR. Z pohledu zákazníka se jistě jedná o krok správným směrem, protože tří měsíční doba doručování zásilky z Číny byla téměř pověstná.

zdroj: Česká pošta via ČT24