Zdroj: Pixabay

Bitcoin je celosvětově nejrozšířenější kryptoměnou, která po více než dvou letech zase míří ke svému historickému maximu. Během včerejšího odpoledne byla dokonce prolomena pomyslná hranice 17 000 dolarů a v současné době je hodnota 17 679 dolarů. Do nového historického rekordu stále ještě trochu chybí, ale je to podle odborníků jen otázka času. Současný rekord je 19 665 dolarů.

Své historické maximum dosáhl Bitcoin na konci roku 2017, ale následně na počátku roku 2018 se pak velice dramaticky propadl. V současnosti se nabízí hned dva možné scénáře. Je možné, že každou chvíli přijde historicky známý dramatický propad nebo nastane ta lepší varianta, kterou prosazuje mimo jiné i výkonný ředitel Citibank.

Zdroj: Pixabay

Tou je odhad, dle kterého by ke konci příštího roku měla hodnota Bitcoinu dokonce překonat hranici 320 000 dolarů. Ať se bude vyvíjet situace jakkoliv, je již nyní jisté, že pozice Bitcoinu sílí. Arabské státy, kterým USA vypověděla smlouvy, oficiálně uznali Bitcoin, jako alternativu pro mezinárodní platby místo dolaru. Navíc společnost PayPal oficiálně umožnila podporu kryptoměn a zároveň i platbu kryptoměnami v obchodech.

Zdroj: Kurzy.cz