Zdroj: Pixabay

V současné době trh s kryptoměnami rozdělil společnost. Jedni v nevěří ve stabilitu Bitcoinu a jiní v tom zase vidí budoucnost. Nedávno ovlivnila ceny jednotlivých kryptoměn zpráva, že celosvětová společnost PayPal zavede oficiální podporu kryptoměn a dokonce umožní jimi i platit.

Nově se také objevila zpráva podle agentury Islamic Republi News Agency (IRNA), že Íránská vláda vydala novou legislativu, která oficiálně zavádí podporu kryptoměn a umožňuje je použít jakožto prostředek směny. Podle expertů se jedná o logickou odpověď na poslední sankce ze strany Ministerstva financí USA namířené cíleně proti Íránu.

Zdroj: Pixabay

Sankce a omezení přišly na Írán v minulých dnech a íránská vláda na to také pružně zareagovala. Potřebovala najít nějakou adekvátní náhradu pro mezinárodní platby za dolar. Kryptoměna byla ideální volbou i z toho důvodu, že nepodléhá žádné jiné vládě a tudíž se Írán nemusí obávat dalších omezení.

Nová legislativa však neumožňuje platit běžným lidem Bitcoinem, ale platby kryptoměnou jsou určeny pouze za strategické a importované zboží. Veškeré Bitcoiny vytěžené na íránském území tak skupuje Íránská centrální banka, aby jich měla dostatek pro mezinárodní obchod.

Zdroj: Bitcoin.com