Zdroj: Pixabay

Včera jsme psali o tom, že Bitcoin míří vzhůru a již překonal hranici 19 000 dolarů. Zároveň jsme vznesli dva možné scénáře dalšího vývoje. Bohužel dneska je vše jinak a naplňuje se spíše ten pesimistický, protože hodnota Bitcoinu se dramaticky propadla z 19 500 dolarů až k 16 000 dolarů.

Vývoj Bitcoinu v tomto roce začal na částce 7 200 dolarů a díky koronavirové pandemii postupně klesal až pod 5 000 dolarů. Nyní se zdálo, že začal raketově atakovat své historické minimum, ale vzápětí došlo k dalšímu propadu. Za prudkým nárůstem stojí hlavní rozšíření u „meinstreamových“ služeb jako je platforma PayPal, která umožní uživatelům obchodovat s Bitcoiny. Navíc PayPal avizoval, že bude možné platit kryptoměnou ve 26 milionech obchodů.

Zdroj: Pixabay

Majitelé kryptoměn však doufají, že se nebude opakovat černý scénář z roku 2017, kdy se Bitcoin z ničeho nic propadl ze svého historického maxima až na 3 300 dolarů. Ohledně dalšího vývoje ceny Bitcoinu se dále vedou spory. Vždy existují dva názory, že to poroste a že to spadne. Na rozdíl od klasických měn se zde dá jen těžko předvídat, jak se trh zachová. Propad se však netýká jen Bitcoinu, ale všech kryptoměn. I druhá nejznámnější, Ethereum, měla za dnešek propad o 15%.

Zdroj: Penize.cz