Zdroj: Pixabay

Avast představil novou verzi svého prohlížeče Avast Secure Browser, který by měl nabídnout uživatelům alternativu pro bezpečnější a rychlejší brouzdání na internetu než většina stávajících webových prohlížečů. Navíc tento prohlížeč je dostupný ve všech standardních operačních systémech  (AndroidiOSPC a Mac). Jako poslední přišla informace o podpoře v operačním systému iOS.

Avast nabízí podobnou možnost synchronizace, jako Google Chrome, takže když se přihlásíte ke svému Avast účtu, synchronizují se vám všechny záložky včetně historie prohlížení napříč všemi vašimi zařízeními. Na rozdíl od jiných prohlížečů využívá Avast Secure Browser pro synchronizaci end-to-end šifrování jaké najdeme třeba u populární aplikace WhatsApp.

O zabezpečení se stará standard AES-256, který pracuje s nejnovějším kryptografickým protokolem TLS/SSL. Mimo to však nový prohlíčeč nabídne rychlou VPN, šifrované úložiště médií, technologie zabraňující třetím stranám a webovým stránkám ve sledování, adblock a mnoho dalších unikátních bezpečnostní prvků. Je jasné, že pokud výslovně netrváte na tom, aby vás Google sledoval na každém kroku, je procházení webu pomocí Avast Secure Browser rozhodně výhodnější a bezpečnější.

Zdroj: Mobilmania.cz