Zdroj: Pixabay

Mnoho uživatelů platformy Youtube se nelíbí, že musí při načtení každého videa přepínat na větší kvalitu, protože se jim defaultně načte video v poměrně malé a neuspokojivé kvalitě. Neustálé přepínání kvality rozlišení pak může i kazit dojem z videa. Youtube však naštěstí předeslal, že již pracuje na jednoduchém řešení celého problému.

V nastavení by se měla objevit nová položka, ve které si zvolíte výchozí nastavení videa pro sledování přes WiFi i přes mobilní síť. Bohužel nepůjde nastavit konkrétní rozlišení, ale můžete si vybrat třeba tzv. vyšší kvalitu, která bude vycházet z rozlišení 720p a vyšší. Nestane se vám tedy, že spadnete na 144p.

Zdroj: Pixabay

V tuto chvíli však není jasné, zda se jedná o konečnou verzi nové funkce nebo zda Youtube plánuje nějaké další úpravy. Bohužel není ani známo, kdy bude tato funkce k dispozici alespoň v rámci beta verzí. Nicméně již nyní je jasné, že se nastavení výchozí volby kvality videa setká s velice pozitivním ohlasem u většiny uživatelů, kteří na to netrpělivě čekají.

Zdroj: androidpolice.com