Zdroj: Pixabay

V demokratickém státu musí být jako jeden z hlavních základních kamenů demokratické volby. V rámci demokratických voleb je navíc i dobrovolná účast, což je právě někdy problém. Účasti u voleb mnohdy nedosahují ani 50% a zpravidla se dostavují místo mladé generace jejich rodiče a prarodiče.

Politici se proto všemožně snaží vzbudit zájem mladých lidí, aby se voleb zúčastnili. Jeden z nejzajímavějších způsobů pak pochází od iniciativy Build the Vote, která ve spolupráci se společností Sid Lee připravila nový server v Minecraftu.

V rámci Minecraftu tak má mladá generace možnost vyzkoušet si volby na nečisto a navíc se můžete pokochat i realistickým modelem budovy amerického Kongresu. Tento server přichází právě v době, kdy ve Spojených státech amerických bude snad nejdůležitější, v pořadí 59., volba amerického prezidenta.

Podle Teje Fosterové, ze společnosti Sid Lee, je hlavním důvodem neúčasti mladé generace ve volbách ve vyspělých zemích včetně České republiky částečná negramotnost v oblasti voleb. Mladí zkrátka nevědí, jak volby fungují a raději své názory sdílí na sociálních sítích. Nový server má celou tuto problematiku přiblížit v přijatelné formě.

Zdroj: The Verge.com