Zdroj: Pixabay


Kardinál Dominik Duka, stejně jako papež František, hojně využívá moderních technologií, jako je Twitter pro komunikaci se svými followery. Jeho posledním tweetem bylo oficiální povzbuzení k právě probíhající krizi a současné situaci, doslovně pak: „Nebojme se! Výzva, kterou před nás křesťany současná pandemie staví, spočívá v hlásání Naděje. …“

Nebojme se! Výzva, kterou před nás křesťany současná pandemie staví, spočívá v hlásání Naděje. Dnes, více než kdy jindy, musíme být my, Kristovi učedníci, šiřiteli světla do potemnělých lidských duší, zvěstovateli Naděje,která je silnější než smrt.

Více: https://t.co/ZKB7Ms9ADZ

— Kardinál Duka (@dominikduka) October 14, 2020

Pokud si však někdo chtěl tento příspěvek dohledat, měl smůlu, protože místo toho se objevila zpráva: „Upozornění: Tento účet je dočasně omezen.“ Pro zobrazení profilu tak musí každý uživatel manuálně potvrdit, že chce opravdu zobrazit daný profil.

Zdroj: Twitter

V režimu dočasného omezení nemůže jeho majitel se svým účtem nijak disponovat, protože je podezřelý ze spamování či šíření nějakého nevhodného obsahu. Mluvčí Arcibiskupství pražského, Jiří Prinz, však uvedl, že důvod zablokování twitteru pana kardinála v tuto chvíli není znám. Může se však jednat jen o preventivní opatření. To si však nemyslí známý režisér Jiří Strach, který doslovně uvedl: „K svátku svobodny a demokracie nám Ústřední výbor Komunistické strany Twitter dal krásný pokrokový dárek! “

K svátku svobodny a demokracie nám Ústřední výbor Komunistické strany Twitter dal krásný pokrokový dárek!
Bůh je mrtev a svoboda slova taktéž.
Konečná, vystupovat! pic.twitter.com/lJfuRfzdJt

— Jiri Strach (@Lotzasrando) October 28, 2020

Kardinál Dominik Duka je v církvi uznáván jako zastánce tradičních křesťanských hodnot, který vstupuje do diskuze s liberálními teology, jak oje Tomáš Halík. Navíc veřejně odmítl Istanbulskou úmluvu, která prosazuje genderovou idelogii, která prakticky popírá jakékoliv pohlaví. Zároveň se vymezil i proti komunitě LGBT. Zda tyto skutečnosti nějak souvisí se zablokováním účtu není jasné, ale doufejme, že se to v budoucnu vyjasní.

Zdroj: Echo24.cz