Zdroj: Pixabay

Spotify je populární a velice praktická aplikace na přehrávání hudby. Výhodou je, že nemusíte mít v mobilním telefonu velkou databázi písní. Vše je dostupné online a vy si jen užíváte vybraných písní. Nyní přichází Spotify s novu funkcí, která vám umožní dohledat píseň podle části jejího textu.

Jistě se vám stalo, že vám v hlavě uvízla nějaká melodie s kouskem textu a vy jste si nemohli vzpomenout na autora ani na název skladby. Přesně s tím vám od nynějška pomůže Spotify. Tato nová funkce by měla být dostupná jak na Androidech, tak na iOS. V praxi by pak mělo využití této funkce být velice jednoduché a intuitivní.

Do vyhledávacího okna stačí jednoduše začít psát kus nějakého textu a aplikace začne v reálném čase zobrazovat písně, jejichž text se s požadovaným shoduje. Poté si jen skladbu vyberete a je to. Spotify však není zdaleka první aplikací, která na trh něco podobného přináší, protože již v roce 2018 přinesl obdobnou funkci třeba Apple Music.

Spotify v poslední době pracuje na nejrůznějších vylepšeních podobně, jako letos v červnu, kdy nabídla jakousi obdobu karaoke, kdy k písní zobrazuje i text v reálném čase. I tuto funkci však Spotify okoukal pravděpodobně od Apple Music, který ji uveřejnil již celý rok před Spotify. Pokud chcete vědět, co vydá Spotify příští rok, možná by stačilo podívat se na aktuální vylepšení Apple Music.

Zdroj: theverge.com