Zdroj: Pixabay

Společnost SpaceX buduje globální internetovou síť Starlink, aby všude na Zemi byl dostupný internet. I když ji ještě nemá hotovou, již přemýšlí, že by něco podobného vytvořil i na Marsu. Tuto zprávu potvrdila pro magazín TIME Gwynne Shotwell, prezidentka a hlavní provozní ředitelka společnosti SpaceX.

Podle ní je prvním krokem dostat lidi na Mars, ale v momentě, kdy se tam dostanou, bude zapotřebí, aby mohli co nejlépe a nejrychleji komunikovat. Proto bude nejspíše zapotřebí vybudovat Starlink kolem Marsu. Je však podle prezidentky více než jasné, že ani masivní síť kolem Marsu nebude dostačující.

Je proto nezbytné zařídit i skutečně robustní komunikační kanál mezi Zemí a Marsem. Lidstvo se podle ní má stát multiplanetární rasou. Jejím cílem není to, aby se lidstvo vzdalo Země, ale aby mělo vytvořený jakýsi záložní plán pro případ, že jednou nebude možno na Zemi dál žít. Vytvořit jakousi Zemi 2.0. Zajistit lidstvu schopnost cestovat mezi planetami byl i primární cíl Elona Muska při zakládání společnosti SpaceX.

Zdroj: Futurism.com