Zdroj: archiv společnosti Realme/ se souhlasem společnosti

VZHLED

Vzhledově určitě zaujme primárně zadní část, která není ani jednobarevná, ani nemá imitaci perleti, ale je jakoby asymetricky rozdělená tak, aby odlesky procházely vždy opačně. Oproti všem doposud testovaným mobilním telefonům má antireflexní vrstvu, což znamená, že na zadní části nezůstávají žádné otisky prstů.

Telefon navíc v ruce sedí a je velice pohodlný, i když je bez pouzdra, za což můžeme poděkovat polykarbonátu. Pouzdro k našemu překvapení dodává výrobce přímo v balení spolu s ochranou nálepkou na displej, která je na něm již nalepena.

Telefon je dále vybaven standardním modulem s fotoaparáty na zadní straně. Telefon také potěší USB-C konektorem, díky kterému má opravdu rychlé nabíjení a 3,5 mm Jack na klasická sluchátka. Dále se zde nachází klasická tlačítka na ovládání hlasitosti a displeje. Čtečka otisků prstů je zde zabudována přímo v displeji.

DISPLEJ

Výrobce obdařil Realme 7 Pro  AMOLED panelem s Full HD+ rozlišením a integrovanou čtečkou otisků prstů. Displej jako takový má výborné pozorovací úhly, krásný jas, vysoký kontrast a dobrou svítivost. Nestane se vám tak, že za slunného dne neuvidíte na displeji nic. Displej je určitě jedna z věcí, která nás velice mile překvapila v této cenové kategorii.

FOTOAPARÁT

Na zadní straně s v rámci modulu ukrývají hned čtyři fotoaparáty s tím, že ten hlavní 64 megapixelový má světelnost f/1,8 a nutno podotknout, že fotí skutečně nadprůměrně. Snímky nejsou ani přepálené ani málo ostré. Zkrátka jsou přirozené s krásnou hloubkou ostrosti a vysokým kontrastem.

Mimo hlavní fotoaparát je zde ještě 8 megapixelový širokoúhlý objektiv, který má výjimečně široké zorné pole, ale fotky z něj jsou lepší průměr. Dále se zde nachází ještě makro kamerka a kamerka jako hloubkový senzor.

Na přední straně se pak nachází selfie kamera v podobě malého průstřelu displeje v rohu. Tato kamerka se pyšní 16 megapixelovým rozlišením a oproti konkurenčním kamerkám má i k dispozici nějaké funkce. Selfie kamerka je doplněná ještě o funkci dokrášlování, které je dle nás decentní a mnoho lidí by to mohlo uvítat, ale nutno přiznat, že ne každému se to cíleně líbí.

VÝDRŽ

I když výrobce uvádí, že 4 500 mAh baterie vydrží jeden den. Nám při testování vydržela plné dva dny, během kterých jsme běžně četli zprávy, poslouchali písně, zkoukli několik filmů, atd. Je jasné, že výdrž ovlivňuje mimo jiné i nastavený jas displeje, množství zapnutých funkcí, atd. I tak se jedná o velice slušnou výdrž a ještě více možná potěší rychlost nabíjení, která udělá z 0 na 100% za cca 80 minut. Pokud tedy dojde baterka není problém si mobil během obědové pauzy dobít na plno.

UŽIVATELSKÉ PROSTŘEDÍ

Mimo klasického Androida 10 používá Realme i svou nadstavbu v podobě Realme UI 1.0. Vzhled celé prostředí nabízí několik možností, jak si ho můžete perzonalizovat a upravit k obrazu svému. Potěšil nás i fakt, že při spuštění není telefon zahlcen všemožnými pochybnými čínskými aplikacemi, ale dostanete skutečně čistý telefon, kde jsou pouze základní aplikace. Hráče mobilních her potěší i tzv. Game Space, kde si můžete shromáždit všechny hry na jedno místo a následně nastavit různé preference v podobě odmítnutí hovorů, ztišení zvuků, atp.

TECHNICKÉ VYBAVENÍ

Pozadu nezůstává ani výkon, který je zajištěn  8jádrovým procesorem Snapdragon 720G, ze kterého dostaneme až 2.3GHz, který je doplněný o 8GB operační paměť a podpořený 128GB úložištěm. Díky tomuto výkonu máte jistotu, že se váš mobil nezapotí ani při sebevětším zápřahu a v našem testování jsme se nesetkali s jakýmikoliv potížemi ani při hraní opravdu náročných her.

ZÁVĚR

Realme 7 Pro pochází z dílny nové a u nás začínající společnosti Realme, proto jsme v redakci neměli příliš velké očekávání. O to více jsme byli překvapeni pro rozbalení a otestování telefonu. Oproti konkurenčním telefonům potěší již při rozbalování silikonové pouzdro a ochranná nálepka na displej. Ve stručnosti má výborný fotoaparát, který nepřepaluje obrázky, zvuk Dolby Atmos, AMOLED nádherný displej, rychlé nabíjení a dobrý výkon. Stěží pak na tomto telefonu hledáte nějaké zápory. Mezi ně však může patřit vystouplý modul na fotoaparáty, který bez silikonového pouzdra způsobuje houpání položeného telefonu, pro někoho příliš velký displej a s tím obtížné ovládání jednou rukou. Za redakci však můžeme tento telefon dozajista doporučit.

Zdroj: uživatelské hodnocení redakce IT pro Tebe, Realme

Klady

  • + kvalitní zpracování
  • + příjemné držení
    + nadprůměrný AMOLED displej
    + dobrý výkon
    + dvoudenní výdrž baterie

    + solidní fotoaparát
  • + kvalitní zvuk Dolby Atmos
    + dobrý poměr cena/výkon

Zápory

  • vystouplý modul na fotoaparáty
  • nadměrně velký displej
  • obtížné ovládání jednou rukou