Zdroj: Pixabay

Na světě je stále dostatečně velká skupina lidí, která zastává názor, že je ten nejvhodnější čas skupovat Bitcoiny, protože cena by podle nich měla růst stejně rychle, jako nákaza koronaviru. Na druhé straně je pak tábor lidí, kteří jsou k ceně a hodnotě Bitcoinu spíše skeptičtí.

Bitcoin se v minulých letech vyvíjel jak na horské dráze a po úspěšném období, kdy jeho cena byla přes 20 000 dolarů se jeho cena propadla na pouhé 4 000 dolary. Poslední dobou se jeho hodnota drží více méně na 10 000 dolarech. Investiční manažer a prezident společnosti Creative Planning, Peter Mallouk, je známým kritikem kryptoměn, který zastává názor, že kryptoměny nepřináší svým majitelům žádnou hodnotu.

Zdroj: Pixabay

Tento odborník prohlásil, že do budoucna je nepravděpodobné, že by přežily více jako dvě kryptoměny. Všechny ostatní pak čeká více méně nekompromisní zánik. Současnému stavu neprospívá ani situace týkající se pandemie koronaviru, která prakticky paralyzovala světovou ekonomiku. Podle Mallouka je daleko lepší investovat do nějakého reálného majetku, který fakticky vlastníte, jako jsou nemovitosti, které můžete dále pronajímat.

Zdroj: usmilecelestialessence.com, creative planning.com