Zdroj: Pixabay

Mnoho z nás používá PayPal ať už pro platbu v obchodech či pro nákup zboží přes Ebay. Někdo si však založil účet u PayPalu, aby si mohl nakoupit nějaké zboží z internetu a od té doby mu leží jeho účet ladem. Právě tito uživatelé by měli zbystřit, protože PayPal aktualizoval své podmínky a nově zavádí poplatek za nepoužívání účtu.

Zřízení účtu a celá správa účtu byla vždy na PayPalu zdarma, a to je i jeden z důvodů, proč je tak hojně využíván. Nové podmínky, které začnou platit již 16. prosince, zavádí i nové poplatky za jednotlivé transakce a služby a mimo jiné zavádí i poplatek za neaktivní účet, a to ve výši 300 Kč ročně.

Pokud je váš účet PayPal neaktivní po dobu alespoň 12 po sobě jdoucích měsíců, můžeme vám účtovat roční poplatek za neaktivitu. „Neaktivní“ v tomto kontextu znamená, že jste se ke svému účtu PayPal nepřihlásili, ani jste jej jinak nepoužili k zaslání, přijetí či výběru peněz. ….Poplatek za neaktivitu se vztahuje na uživatele registrované ve Velké Británii, Bulharsku, České republice, Estonsku, Gibraltaru, Guernsey, Jersey, na Kypru, v Lichtenštejnsku, Litvě, Lotyšsku, Maďarsku (pouze firemní zákazníci), na Maltě, Ostrově Man, v Rumunsku, Řecku, San Marinu, Slovensku, Slovinsku. Poplatek za neaktivitu bude nižší z těchto částek: a) poplatek uvedený níže, b) zbývající zůstatek na vašem účtu.

V podmínkách v bodě A3.13 je pak napsáno, že pro účtování poplatku za neaktivní účet se nesmíte za 12 po sobě jdoucích měsíců, ani přihlásit do administrace ani provést jakoukoliv transakci. Pokud na své PayPal účtu nemáte momentálně žádné peníze, není to žádný problém, protože PayPal má přístup k Vaší kartě a Vašemu běžnému účtu, takže si tyto poplatky strhne sám. Pokud máte někde rok nepoužívaný PayPal účet, je lepší ho buď zrušit nebo začít používat.

Zdroj: twitter.com/MartinSadovy