Zdroj: Pixabay

Apple představil na své tradiční konferenci, která byl kvůli koronavirové pandemii, svůj nový iPhone 12. Na počátku konference se mluvčí zabývali až překvapivě dlouho reproduktory, kterým se dostalo značného vylepšení. V souvislosti s tím se vylepšila i inteligentní asistentka Siri, která nově dokáže rozeznávat nejen veškeré pokyny, ale také i více hlasů v domácnosti. Pozná tak, kdo na ni mluví.

První novinkou týkající se skutečně iPhonu 12 byla informace, že to bude první telefon společnosti Apple, který bude podporovat 5G. Konstrukčně nový iPhone připomíná v některých rysech spíše iPhone 5. Jde opět o hranatý telefon, který je doplněn o kovový rámeček. Oproti předchozí verzi je ale tenčí (o 11%), menší (o 15%) a lehčí (o 16%). V nabídce bude nový iPhone 12 hned v pěti barevných provedeních.

Displej pak dostal Super Retina XDR, který je chráněn ještě speciálním sklem s keramickou vložkou, vyvinutou ve spolupráci se společností Coming. Dle tvrzení se má jednat o vůbec nejodolnější sklo, které bylo kdy použito na telefonu. Z hardwarové výbavy jistě stojí za zmínku šesti jádrový čip Apple A14 Bionic s 11,8 miliardami tranzistorů. Navíc jsou zde i 4 grafická jádra a 16-ti jádrový neural engine pro akceleraci umělé inteligence (v porovnání s předchozí verzí jde o 80% navýšení).

Fotoaparát dostal novou a lepší optiku a na výběr máte hned ze dvou objektivů – široký a ultra široký. Snímky jsou krásně vykreslené s dynamickou hloubkou ostrosti, protože jim k tomu dopomáhá i umělá inteligence. V iPhonu 12 najdeme i noční režim či noční time lapse videa. U nového iPhona je nabíjení telefonu zajištěno pomocí technologie MagSafe, což je bezdrátová nabíječka, která pomocí magnetu dobije váš telefon. Spolu s novým iPhone 12 byl představen i mladší sourozenec iPhone 12 mini, který kromě menší baterie a menšího displeje dostane prakticky stejnou výbavu. Cenově pak vyjde iPhone 12 na cca 18 500 Kč a iPhone 12 mini na 16 000 Kč.

Verze Pro

Dále pak představitelé společnosti Apple představili i iPhone 12 Pro, který dostal také velký odolný displej a nabíjení pomocí MagSafe. Navíc však je vodotěsný a je v nabídce pouze ve čtyřech kovových lesklých odstínech. V nabídce pak bude hned ve dvou odstínech, a to Phone 12 Pro (6,1″) a iPhone 12 Pro Max (6,7″). V této verzi je také ještě propracovanější zpracování videa a fotografie pomocí technologie LiDAR. V základní verzi je iPhone 12 dostupný již nyní, ve verzi Pro bude k objednání až od 6. listopadu. Cenově pak vyjde iPhone Pro na 23 000 Kč.

Zdroj: Mall.tv,  Apple.com