Zdroj: Pixabay

Když se na svět dostala zpráva, že Google rozvázal spolupráci s Huawei, nejeden odborník si myslel, že se Huawei stáhne na lokální trh do Číny. Opak je však pravdou. Byl to pro společnost Huawei impulz, aby urychlila vývoj svého vlastního operačního systému HarmonyOS 2.0. Do doby, než bude připraven na ostrý provoz, mají uživatelé k dispozici softwarovou nadstavbu EMUI.

Vedení společnosti Huawei však potvrdilo, že koncem tohoto roku by měla být k dispozici první beta verze nového operačního systému HarmonyOS 2.0, i když jen pro vývojáře. Je to však dobrá zpráva, protože to znamená, že se nový OS blíží. Jako první by ho měly dostat telefony s EMUI 11 a procesorem Kirin 9000, které jsou zabudované v Mate 40. Další na řadě pak jsou modely P40 a Mate30 s Kirin 990 5G.

Do budoucna je však v plánu nainstalovat nový operační systém nejen do všech mobilních telefonů, ale také do chytrých hodinek, televizí, a dalších. Nejdéle však budou nuceni čekat ti uživatelé se staršími modely. Je totiž logické, že společnost chce upřednostnit nové modely.

Zdroj: gsmarena.com