Zdroj: Pixabay

Americký výrobce motocyklů Harley-Davidson sám nedávno nastínil, že jeho proslavené spalovací motory nejsou budoucností firmy. Nově se proto začala společnost Harley-Davidson pocházející z Milwaukee více soustředit na elektrické skútry a elektrická kola.

Hlavní dominantou celého podniku jsou ikonické motocykly známé po celém Světě představující již atypický životní styl. Během několika posledních let však vývojáři Harley-Davidson přemýšleli, jak musí vypadat elektrokolo, aby mohlo nést značku Harley-Davidson. Stejně jako motocykly, i elektrokolo, bude muset být v něčem speciální.

Pro vývoj elektrokol dokonce založil dceřinou společnost Serial 1 Cycle a vzápětí představuje i první oficiální model. Designem vychází toto elektrokolo ze samotné prvotiny Harley-Davidson Serial Number One, které vyjelo z dílny v roce 1903 a vzhledově to bylo spíše kolo než klasický motocykl.

Celý model se pak nese v duchu počátku 20.století. Důkazem toho je i retro kožené sedadlo s velkým odpružením, koženými rukojeťmi a retro rámem v černé barvě, který je v kontrastu s bílými plášti kol. Jediné, co je z technických specifikací známo je přítomnost elektromotoru a koučových brzd.

Zda se tomuto gigantu podaří uspět na poli elektrokol není vůbec jasné, protože i přes silnou a lákavou značku je toto prostředí vysoce konkurenční. Elektrokola dnes vyrábí snad každý výrobce běžných kol. Harley tak bude muset konkurovat ne cenou, ale exkluzivitou. Do prodeje má přijít toto elektrokolo až v březnu příštího roku. V té době by již měla být známá i prodejní cena.

Zdroj: Harley Davidson.com