Zdroj: Pixabay

Mnoho velkých technologických společností se snaží myslet více ekologicky a zabývají se myšlenkou dlouhodobé udržitelnosti. Proto se také snaží čerpat energii z obnovitelných zdrojů, používat recyklovatelné materiály či pracovat úsporněji s vodou. Další krok v této oblasti udělala společnost Google, která se veřejně zavázala, že chce do roku 2022 vyrábět své produkty z recyklovatelných materiálů.

V praxi by se tak měly všechny Pixely, Pixelbooky, reproduktory, chytré zařízení Nest i veškeré další produkty vyrábět jen z recyklovaných materiálů. Nyní navíc zástupce společnosti Google oznámil, že tento cíl byl již nyní dosažen, a to rok a půl v předstihu. Logicky ale nejde vyrábět věci jen z recyklovaných materiálů, ale je stanovené nějaké procento, jaký musí být podíl recyklovaných materiálů.

Zdroj: Pixabay

Vidět to můžeme u nového mobilního telefonu Pixel 5, který má třeba celý zadní kryt vyrobený výhradně z recyklovaného hliníku či Nest Audio, který je zase ze 70% tvořen z recyklovaného plastu. Google ještě dodal, že má nový závazek – chce do roku 2030 využívat pouze bezuhlíkovou energii, čímž má snížit emise oxidu uhličitého. Každá takováto snaha je jistě velice důležitá a obecně ceněná.

Zdroj: theverge.com