Zdro: Pixabay

Vývojáři sportovních her se dlouhá léta snaží předhánět se s konkurencí na poli grafiky, zvuků, realističtějších záběrů, apod. V poslední době už grafika a dokonalost dosáhla téměř maxima a jediné, co se v nových verzích měnilo byly pouze soupisky.

Sami vývojáři to také vědí, a právě proto vyšel letošní Pro Evolution Soccer levněji než v předchozích letech, protože jeho přidaná hodnota byly pouze aktualizované tabulky. Vývojáři z Electronic Arts přidávají jako bonus ke svému NHL 21 ještě speciální verzi kdysi notoricky známé a nostalgiemi opředené NHL 94 s přídomkem Rewind. V této nové verzi je pak klasická 16 bitová grafika, doplněná o aktuální herní sestavy ze světa NHL.

„NHL 94 Rewind obsahuje současné týmy i soupisky, ale hraje se a vypadá jako z roku 1994. Užijte si znovu jednu z nejlepších hokejových her všech dob se svým oblíbeným týmem a aktuálními hvězdami.“

Electronic Arts nestanovili premiéru na 16. října, jako u NHL 21, ale až o dva týdny později. Toto svoje rozhodnutí zatím nijak nezdůvodnili, ani to, zda bude nová verze NHL94 k dispozici samostatně nebo zda bude zpoplatněna. Není ani známo, kolik týmů bude hrát nebo zda poběží NHL 94 se zabudovaným emulátorem či zda ji prostě předělali tak, aby si s novodobými systémy poradila sama. Nezbývá než čekat do 30.října na první dojmy. Je však jasné, že dříve či později se hra všeobecně rozšíří a budeme ji moci podrobit bližšímu testování.

Zdroj: Electronic Arts.com