Zdroj: Pixabay

Americká společnost Apple doufala, že představení nového iPhonu bude mít pozitivní vliv na růst zisku. Bohužel nový iPhone je, možná i kvůli současné pandemii, trochu propadák a očekávané tržby spadly o 20,7%, načež akcie samotné společnosti se také propadly o 4%.

Analytici však doufali, že pokles tržeb bude maximálně o 16,2%. Ceny čtyř nových modelů se šplhají od 22 000 Kč za nejlevnější model iPhone 12 mini až k 34 000 Kč za nejdražší iPhone 12 Pro Max, což je v době ekonomické krize skutečně nadsazené. Ceny jsou navíc uvedeny pouze pro základní konfigurace s nejmenší pamětí. V maximální konfiguraci se cena šplhá ještě o něco výš.

Zdroj: Pixabay

Možná, že tržby ještě ovlivní příchod iPhonu 12 mini a iPhonu 12 Pro Max, které mají přijít na trh až v listopadu. Podle nejrůznějších finančních analýz by v současné době lidé uvítali spíše ekonomičtější verzi nových mobilů, které v podstatě žádnou novinku nepřinesly. Jediné, co lze pozitivně hodnotit je podpora 5G a nabíjení MagSafe, které v jiné podobě funguje u konkurenčních značek již poměrně dlouhou dobu.

Zdroj: Apple.com