Zdroj: Pixabay

Zoologická zahrada se stala oblíbenou kratochvílí, obzvláště v době, kdy všechny aktivity ve vnitřních prostorách byly omezeny. Většinou má návštěvník možnost pozorovat jednotlivé druhy zvířat v jejich upravených výbězích. Zoo Praha teď ale přišla s novinkou, která umožňuje nahlédnout i do soukromí zvířat.

Uzavřela výhodné partnerství se společností Samsung, a tak mohou ošetřovatelé natáčet záběry ze soukromí zvířat na mobilní telefon Samsung Galaxy S20. Tyto záběry jsou následně vysílány ve vzdělávacím centru nedaleko pavilonu lemurů na QLED 8K televizoru. Vybrané záběry jsou pak k dispozici i na youtobobém kanálu Krátce ze zoo.

„Projekt „Krátce ze zoo“ vznikl jako okamžitý nápad v době, kdy jsme museli zoo uzavřít kvůli pandemii koronaviru. Natáčeli jsme krátká videa z areálu zoo bez návštěvníků a později jsme začali přidávat i záběry ze zákulisí zoo, například z porodu slůňat. Založili jsme speciální YouTube kanál, který plníme videi od ošetřovatelů.“

Na youtube jsou všechna videa samozřejmě ve standardním HD rozlišení, ale na videa na televizoru je použit speciální upscalinový algoritmus, který upraví video do rozlišení 8K. Tato služba bude dle vyjádření vedení pražské Zoo dostupná až do konce října. Zda bude v říjnu zastaven i kanál na Youtube nebo zda poběží dál se v tuto chvíli ještě neví.

Zdroj: tisková zpráva Pražské Zoo, Feedit.cz