Zdroj: Pixabay

Před pár dny se uskutečnil historicky první globální virtuální event Waze on, kde byly představeny novinky týkající se navigační aplikace Waze. O první z řadě novinek jsme vás již informovali, týká se možnosti odeslat naplánovanou trasu z počítače do mobilu. Další novinkou je velice oblíbená funkce z konkurenční aplikace Mapy.cz. Jedná se o navigování do jízdních pruhů.

Ve skutečnosti nejde ani tak o novinku, jako spíše pozdní dohánění ostatních aplikací, ale fungování je dle očekávání, tzn. v určité vzdálenosti před křižovatkou se vám zkrátka vysune lišta, která vás upozorní, ve kterém pruhu se máte držet. Někteří však namítají, že jim tato lišta zabere téměř celou obrazovku a oni de facto nevidí na mapě, kam jedou.

Poslední novinkou pak je doporučování vhodných cílů. Stejně jako ostatní nástroje Google, bude i ve Waze působit umělá inteligence, která na základě zkušenosti a analýzy vašeho chování doporučí návrh na další cestu. Mimo tyto hlavní vylepšení dostal Waze i řadu menších jako přesnější čas příjezdu, přesnější zobrazování dopravních komplikací, apod.

Zdroj: Medium.com