Zdroj: Pixabay

Aplikace Messenger je hojně využívanou aplikací společnosti Facebook, která je na trhu již devátým rokem. Zároveň s oslavou devátých narozenin letos v srpnu oznámili vývojáři Messengeru omezení přeposílání zpráv, takže v současnosti jde zpráva přeposlat pouze pěti lidem nebo do pěti skupin.

Nejedná se konec konců o žádný neobvyklý krok, protože obdobné omezení platí již od loňského ledna i v druhé chatovací aplikaci WhatsApp. Facebook, jakožto tvůrce obou aplikací, pak uvádí, že toto omezení je efektivní nástroj proti šíření dezinformací a škodlivého obsahu či nějakých spamů.

Je nutno uznat, že vývojáři Messengeru se v posledních měsících opravdu snaží a chrlí jednu novinku za druhou, například propojení platforem Facebooku, ochrana proti špehování při zapůjčení mobilu, sdílení obrazovky či tzv. Mistnosti, kde vznikne prostor pro uzavřenou skupinu lidí, kteří spolu mohou volně komunikovat, a to v počtu maximálně 50 lidí. Většina ze zaváděných změn je pak ze strany uživatelů vítána a někdy i dlouhodobě očekávána.

Zdroj: MessengerNews.fb.com