Zdroj: Pixabay

Společnost Huawei se nenechala zlomit ostrými sankcemi a přichází na trh s novou technologií, která by měla umožnit nabíjet telefon pomocí laseru. V současné době je nejvyužívanější způsob nabíjení klasicky pomocí kabelu. Na druhém místě je bezdrátové nabíjení, ale to vyžaduje umístit nabíječku do zásuvky a telefon položit na nabíječku. V praxi se tedy jedná o stejný princip, protože mobil musí být na nabíječce.

Huawei ale přichází se zcela jiným modelem. Laserová nabíječka by totiž měla být umístěna na stropě místnosti a všechna zařízení v dané místnosti, která by podporovala tento typ nabíjení, by se neustále dobíjeli bez nutnosti mobil kamkoliv odkládat či připojovat kabel. Tento revoluční způsob nabíjení se však potýká s jedním problémem. Jde o oči lidí, kteří se v místnosti budou pohybovat.

Prozatím nejpravděpodobnější řešení podle Huawei je, že by laserová nabíječka dokázala detekovat lidské oči a následně zvolila pro laser jinou cestu, resp. tu dráhu, ve které by byly lidské oči by dočasně deaktivovala, aby byla jistota, že se laser nesetká s lidským okem. Po vyřešení těchto problémů a uvedení na trh se dá očekávat, že se bude jednat doslova o převratný vynález. Určitě najde své uplatnění jak v kancelářích a kavárnách tak v domácnostech.

Zdroj: Phonemantra.com