Zdroj: Pixabay

Společnost Google připravila pro uživatele své mapové aplikace, kterou v současné době využívá zhruba miliarda lidí napříč celou zeměkoulí, novinku v podobě nové vrstvy, která zobrazuje důležité informace o výskytu COVID-19 v oblasti, na základě čehož můžete činit informovanější rozhodnutí o tom, kam jít a co dělat.

Tato vrstva je dostupná mezi všemi dalšími vrstvami, tzn. stačí klepnout na tlačítko v pravé horní části obrazovky. V tuto chvíli ještě na české verzi aplikace tato vrstva není, ale podle vyjádření Googlu by měla během tohoto týdne dorazit do všech zařízení jak na OS Android, tak na iOS.

Na nové vrstvě můžeme pozorovat sedmidenní klouzavý průměr nových případů onemocnění, který je přepočítán na sto tisíc obyvatel. Dále je zde uveden i stručný popisek, ze kterého se dozvíte, zda se v dané oblasti situace zlepšuje či zhoršuje. Zároveň s těmito popisky přichází i změna odstínu podbarvení, která pak intuitivně oddělí místa, podle stupně nákazy.

V menších státech se informace zobrazuje pouze na úrovni státu, ale ve větších státech se pak informace o nákaze zobrazuje již na úrovni krajů, provincií nebo velkých měst. Údaje pak tato vrstva získává z místních ministerstev zdravotnictví, Světové zdravotnické organizace či renomovaných deníků. S tímto krokem nelze jinak než souhlasit a dozajista se setká s podporou uživatelů, kteří musí cestovat do jiných zemí či jiných krajů.

Zdroj: Blog.Google