Zdroj: Pixabay

Společnost Apple přišla s překvapivou novinkou. Všichni jablíčkáři si teď můžou vybrat jak na iPhonech, tak na iPadech svou výchozí aplikaci pro e-mailového klienta. Až doposud všem určoval výchozí aplikace výhradně Apple. Od iOS14 je možné zvolit jako výchozí aplikaci Gmail. Zároveň je možné stejným způsobem zvolit jako výchozí webový prohlížeč zvolit Chrome.

Gmail je na iOS již zhruba deset let, ale až doposud musel každý uživatel emailovou adresu kopírovat a pracně vkládat do svého Gmailu. Nyní stačí kliknout na emailový odkaz a obratem se vám otevře požadovaná aplikace.

Zdroj: Pixabay

Nastavení výchozího emailového klienta je velice jednoduché. Postačí, když klepnete na Gmail, poté na výchozí emailovou aplikaci a následně znovu potvrdíte Gmail. Pro uživatele Androida se to zdá jako samozřejmost zvolit si výchozí aplikaci pro cokoliv. Pro uživatele iOS je to však pořád velká novinka.

Je však jisté, že tato novinka ulehčí novým jablíčkářům přestup z Androida na iOS, který může někdy být i komplikovaný. Zároveň s tím se zvedne i konkurenceschopnost společnosti Apple, která bude nyní otevřenější a přístupnější. Lze očekávat, že na to zareagují i jiné platformy a budou to brát jako podnět pro další zlepšení.

Zdroj: The Verge.com