Zdroj: Pixabay

Oblíbená navigace Waze se v nové aktualizaci zaměřila především na železniční přejezdy, což v souvislosti s tím, že se u nás v nedávné době stalo několik vážných vlakových neštěstí, je jistě přínosné. Již poměrně dlouhou dobu se snaží tlačit úřady a státy, aby se do navigací zařadila informace a upozornění, že se blíží železniční přejezd.

Situace ovšem není tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát. Některé země mají totiž vypracovaný téměř dokonalý přehled svých přejezdů. Naproti tomu jiné nemají vůbec nic a proto musí Waze čekat na svou komunitu, která pomůže takováto místa označit. Díky bezpečnostním karanténním opatřením se však vše značně zkomplikovalo a protáhlo.

V tuto chvíli však Waze oficiálně spustil toto nové upozornění a uživatelé se tak mohou setkat s informací o blížícím se železničním přejezdu. Waze však dodává, že informace nemusí být vždy zcela celistvé a někdo mohou být i nekompletní. V těchto případech na vás vyskočí dotaz, zda se zde nachází železniční přejezd. Tuto novinku zabudoval Waze do svých aplikací jak pro iOS, tak pro Android.

Zdroj: The Verge.com