Zdroj: Pixabay

Nedávno jsme vás informovali o tom, že telekomunikační společnost Vodafone chce z klasických SMS a MMS přejít na nový formát RCS (Rich Communications Services).V praxi pak stačí pouze aktivovat formát RCS ve svém mobilním telefonu a obratem můžete začít chatovat, posílat videa či audio nahrávky podobně jako je tomu ve WhatsAppu či v Messegeru. Důležité však je, že tento formát nefunguje přes mobilní síť, ale přes internet, takže je zapotřebí mít mobilní data či dostupnou WiFi.

Tento formát je i propagován mimo jiné Googlem, který se snaží operátory přimět, ať tento formát také zavedou. U nás jako první přišel s touto novinkou Vodafone. Co se týče dalších operátorů, podařilo se našemu časopisu exkluzivně získat vyjádření zástupce společnosti T-Mobile s tím, že spuštění RCS plánuje T-Mobile na příští rok.

O2 samozřejmě nezůstane pozadu a nedopřeje konkurenční výhodu a očekává se, že by také mohl začít s RCS buď ještě tento rok, popřípadě na začátku příštího roku, podobně jako T-Mobile. Ještě nedávno však oba operátoři tvrdili, že nic takového neplánují. Jednou z pravděpodobných, ale nepotvrzených, příčin může být společnost Google, která mohla potají přemluvit naše operátory. Druhá verze je, že se zkrátka všichni rozhodli najednou, aby jeden či druhý neměl konkurenční výhodu.

Zdroj: Dotekomanie.cz