Zdroj: Pixabay

Vydání mobilního operačního systému Android ve verzi 11 v podobě stabilní verze je již na spadnutí. Google již svou testovací beta verzi otevřel pro některé smatphony a sami uživatelé přišli na nové omezení, které má spolu s Androidem 11 přijít.

Až doposud bylo umožněno komukoliv nainstalovat si libovolný počet aplikací na fotografování a následně ji využít třeba v kombinaci se zajímavým filtrem nebo ji nastavit jako výchozí aplikaci pro focení, která se vám automaticky otevře po dvojitém stisknutí vypínacího tlačítka.

Google však tuto možnost určité svobody a volby aplikace na fotografování dle vlastních preferencí v nové verzi Androidu zcela zakazuje. Je zde však možnost, jak si i přes tuto restrikci zvolit aplikaci dle výběru, avšak toto nezávisí na běžném uživateli, ale na vývojáři dané aplikace.

Ten musí do své aplikace zahrnout určitý kód, kterým umožní výběr preferované aplikace. Mezi nimi však zcela logicky nesmí chybět výchozí povolené aplikace. Pokud vývojáři jednotlivých aplikací nezareagují a neimplementují tento kód včas do další aktualizace své aplikace, bude místo jejich aplikace použita výchozí. Je proto velice pravděpodobné, že po vydání nové verze Androidu si budou muset uživatelé nějakou dobu ještě počkat, než vývojáři zareagují.

Zdroje:androidcentral.com