Zdroj: Pixabay

Tržní hodnota Amazonu na burze roste raketově nahoru a zároveň s tím roste ruku v ruce i jmění Jeffa Bezose, jeho zakladatele a výkonného ředitele. Poslední čtyři roky se Jeff drží hrdě na čele tabulky nejbohatších lidí světa, ale až nyní nastal historický zlom. Je to totiž první člověk, jehož jmění překonalo symbolickou hranici 200 miliard dolarů (v přepočtu zhruba 4,4 bilionu korun).

Server Bloomberg včera informoval, že nárůstem hodnoty akcií Amazonu vzrostlo i Bezosovo jmění na celkových 202 miliard dolarů. Na burze však ceny kolísají poměrně dramaticky, takže to, co je dnes pravda, může být zítra minulost.

Zdroj: Pixabay

O tom, že se jedná o raketový svědčí fakt, že v ještě letos v březnu byla cena akcie 1 700 dolarů, kdežto včera byla cena akcie dvojnásobná, čili 3 423 dolarů. Amazon však není jediná společnost, která zaznamenává růst. Další takovou společností je také Tesla Elona Muska, jejíž hodnota meziročně vzrostla o 70 miliard dolarů. Zajímavé pak je, že i přes probíhající pandemii vzrostlo jmění 500 nejbohatších lidí světa meziročně o 14%. Jinými slovy bohatí bohatnou a chudí chudnou.

Zdroj: Forbes.com