Zdroj: Pixabay

Google nyní spouští novou funkci „ Ad Me to Search,“ která umožní každému uživateli něchat zařadi svou virtuální vizitku do Google vyhledávače. Tuto funkci ocení zejména ti uživatelé, kteří mají frekventované příjmení (typu Novák či Novotný), řemeslníci, podnikatelé či zástupci společností.

V praxi si do své virtuální vizitky („People Cards“) můžete umístit svou fotografii, krátký text vypovídající něco o vás a linky na vaše účty na sociálních sítích. Pokud tedy někdo bude v budoucnu vyhledávat vaše jméno, zobrazí se přednostně vaše vizitka v náhledu s možností rozkliknutí pro detail.

Jak na to?

Pokud byste se chtěli do tohoto projektu zařadit, musíte se nejdříve přihlásit do svého Google účtu. Následně stačí, když vyhledáte své jméno popřípadě zadáte jako query „add me to search“. Poté by se vám měl objevit formulář, do kterého stačí vyplnit jen pár nezbytných informací.

Předně budete potřebovat naimportovat fotografii z Google profilu, stručný popis vaší osoby, odkaz ne webové stránky, odkazy na sociální sítě, telefonní číslo a hlavně e-mailovou adresu. Ne všechny z uvedených údajů jsou vyžadovány, ale jsou doporučovány.

V tuto chvíli není funkce zavedená pro všechny uživatele globálně, ale Google se rozhodl ji spouštět postupně a začíná v Indii. Pokud se nemůžete dočkat je jistým řešením VPN, pomocí které by se daný formulář již měl zobrazit. Již nyní je však jisté, že podobná funkce bude hojně využívaná nejen různými živnostníky a zástupci firem.