Zdroj: Pixabay

Každý určitě někdy toužil po tom, vidět skutečného dinosaura podobně jako to bylo ve známé filmové sérii Jurský park. Nově umožňuje přímo Google zažít střetnutí s dinosaurem přímo u vás doma. Stačí, když do vyhledávače Google ve svém mobilním zařízení zadáte název dinosaura, např. Pteranodon či Tyrannosaurus Rex, a následně jen klepnete na „Zobrazit ve 3D.“ 

Rázem se vám naskytne pohled pomocí rozšířené reality a vy si můžete v reálném poměru a v detailech prohlédnout skutečného prehistorického ještěra. Tento projekt vznikl ve spolupráci Googlu a společnosti Jurassic World. S modely dinosaurů můžete různě manipulovat, otáčet si je, přibližovat, atp. 

Zdroj: vlastní

Google dokonce tvrdí, že některá vyobrazení těchto dinosaurů jsou jedna z nejrealističtějších, jaké jsou nám dostupné. Vývojář tohoto nového nástroje potvrdil, že jeho tým zkoumal každý druh do nejmenších detailů a veškeré modely pak konzultovali přímo s týmem paleontologů. V každém případě je to zajímavý nástroj, který může interaktivním způsobem posloužit i při výuce na školách jako názorná pomůcka.

Zdroj: Engadget.com