Zdroj: Pixabay

Facebook měl prakticky od svého vzniku stále stejný vzhled, proto se v loňském roce během vývojářské konference, kterou pořádal, rozhodl veřejně oznámit, že celý layout překope od základu. Od té doby jsme měli možnost pozorovat různé změny v jeho mobilních aplikacích jak pro OS Android, tak pro iOS. Nicméně vzhled desktopové verze byl stále beze změn.

Před nějakou dobou však Facebook nabídl možnost přepnout do nového tmavého režimu s tím, že ubezpečil své uživatele, že si to můžou kdykoliv přepnout zase zpět. Mnoho uživatelů tak nový design uvítalo, protože je čistší a intuitivnější. Mezitím Facebook dodělal vše potřebné a oznámil, že nový layout a design budou mít od tohoto září všichni uživatelé. Tento krok bude nevratný a definitivní, takže v tomto případě již nebude cesty zpět k starému vzhledu.

Je již předem jisté, že některým uživatelům se nový layout nebude líbit, protože zkrátka v tom starém věděli, kde co mají hledat a v tom novém mohou být zpočátku lehce ztraceni. Každý si navíc může vybrat, zda preferuje bílý nebo tmavý režim. Nový layout postihl snad všechny části Facebooku, a to včetně chatu, který nově vypadá spíše jako mobilní aplikace Messenger, takže se vám otevírají bubliny s probíhajícími chaty. Obecně lze konstatovat, že celý web je daleko uhlazenější a po nějakém čase si jistě zvyknout i jeho kritici.

Zdroj: The Verge.com