Zdroj: Pixabay

Facebook je nejpopulárnější sociální sítí na světě, i když začíná být někdy vytlačována aplikacemi jako je Instagram či Tik Tok, čili aplikacemi zaměřenými převážně na sdílení fotografií a videí. Hlavním důvodem pravděpodobně je způsob zobrazování multimediálního obsahu, který v případě Facebooku není vždy ideálně optimalizován.

Nyní se však společnost Facebook rozhodla zapracovat i na své appce, ve které bude nově nabízet všeobecně populární tmavý režim, jak vyplývá z webu xda-developers.com. Z celé řady populárních aplikací se tak Facebook stal jednou z posledních, které tuto alternativu umožnily.

Prozatím se tmavý režim objevil jen i některých uživatelů s iOS 14. Do budoucna však bude tato možnost na všech zařízeních a dokonce i na OS Android. Pokud si však chcete navolit defaultně tmavý režim ve všech aplikacích, můžete tak učinit dle výše uvedeného video návodu. Jednoduše stačí si ve vašem zařízení aktivovat vývojářský režim a následně aktivovat tmavý režim napříč aplikacemi, tzv. „Force Dark Mode“. Tento režim je populární především proto, že do často unavených očí nesvítí ostré bílý pozadí.