Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Kdo by neznal slavné sousoší amerických prezidentů Washingtona, Jeffersona, Roosvelta a Lincolna v Mount Rushmore, které se nachází poblíž amerického města Keyston v Jižní Dakotě. Tento americký unikát byl postaven v letech od 1927 do 1941. Nyní však kolem je kolem Mount Rushmore pozdvižením, protože prezident Trump by se rád nechal zvěčnit vedle těchto velikánů.

Již minulý rok kontaktoval podle  The New York Times Bílý dům kancelář guvernérku Jižní Dakoty, republikánku Kristi Noemovou, zda je možné přidávat do Mount Rushmore další tváře. Guvernérka však není překvapená, protože poprvé vznesl americký prezident Trump dotaz na Mount Rushmore a přidání nové hlavy během prvního setkání v Oválné pracovně.

Na počátku července tohoto roku navštívil prezident Donald Trump tento monument na Den nezávislosti, kde měla guvernérka dlouhý projev, během kterého předala přes metr velký model Mount Rushmore doplnění o Trumpův obličej. Přidání nové hlavy do Mount Rushmore však není možný kvůli nestabilnímu povrchu. Noemová však Trumpovi řekla, že existují i další možnosti a prohlásila: „Pojďte si vybrat svou skálu.“ Do budoucna se tedy můžeme těšit na Mount Trump.

Zdroj: BusinessInsider.com