Zdroj: Pixabay

Úchvatný snímek Avatar Jamese Camerona, který si svým provedení a maximálním využitím moderních technologií získal nejednoho fanouška se dočká svého pokračování. Na oficiálním twitterovém účtu tohoto populárního snímku se objevily dva nové snímky z průběhu natáčení Avataru 2.

Na jedné fotografii je vidět sedící James Cameron uvnitř filmové laboratoře na Pandoře nazvané High Camp Bio Lab. Na druhé fotografii je pak zachycena právě High Camp Bio Lab z pohledu z výšky. Tyto snímky nasvědčují tomu, že ačkoliv na konci prvního dílu všichni lidé odletěli zpět na naši planetu, budou nějakým způsobem i v pokračování figurovat dálkově ovládaní Avataři z připojovacích boxů.

Jinými slovy to znamená, že se tam mimo domorodých obyvatel objeví i lidé. Celé natáčení však zasáhla koronavirová epidemie, protože stejně jako Pán prstenů, se i Avatar natáčí na Novém Zélandu. Tam vydala tamní Vláda přísná karanténní opatření, takže řada filmařů pracuje z domova. Naštěstí se Avatar natáčí ve Wellingotnu, kde při přísném dodržení konkrétních nařízených pravidel a bezpečnostních opatření může pokračovat.

Pokud však bude na Novém Zélandu počet nakažených stoupat, může to vážně ohrozit celý film i datum premiéry, který je prozatím stanoven na 16. prosince 2022. Negativní zprávou je i fakt, že druhý ateliér v Las Angeles, kde se natáčí veškeré digitálně upravované scény pomocí technologie performance capture, je v tuto chvíli také zavřený z důvodu nařízení státu Kalifornie.

Zdroj: Variety.com,