Zdroj: Pixabay

V souvislosti s událostmi, které se v posledních dnech odehrávají na území Spojených států amerických vydal nedávno Facebook nová doporučení pro administrátory skupin. Tyto doporučení mají usnadnit moderování rozhovorů o rasách či nerovnosti. Situace v USA je nyní již tak vyhrocená, že jednotlivý moderátoři v rámci udržení etické korektnosti odstraňují rasistické či politické příspěvky.

I tato snaha má však druhou stranu mince. Členové jednotlivých skupin, kterým byl vymazán příspěvek nebo byli dočasně zablokováni se urazili a ze skupin, ve kterých byli mnohdy i dlouhá léta, odcházejí či vytváří jiné skupiny, kde si mohou „svobodněji“ diskutovat.

Zdroj: Pixabay

Facebook proto usiluje o úplný zákaz politických statusů a zároveň doporučuje, aby administrátoři jednotlivých skupin stanovili jen konkrétní seznam témat, která jsou v dané skupině povolena například diskuze o legislativě, politických kandidátech či jednotlivých kampaních.

Dále je doporučeno, aby se správci nebránili novým členům ani jejich názorům a být otevřený ke změně. Pro postování příspěvků pak je podle Facebooku nejvhodnější podmínit schválení každého příspěvku před jeho zveřejněním. Facebook věří, že tyto doporučení povedou ke zklidnění bouřlivých diskuzí a rozpadu mnoha skupin.

Zdroj: The Verge.com