Zdroj: Pixabay

V rámci preventivních opatření se na různá místa instalují kamery schopny snímat tělesnou teplotu. Čínská společnost KC Wearable teď přišla s jedním futuristickým řešením. Jedná se o chytrou přilbu vybavenou kamerou a infračerveným senzorem, která dokáže měřit teplotu okolních lidí a tuto hodnotu zobrazit pro nositele každému nad hlavou.

Nová futuristická helma nese název KC N901 a jedná se o helmu se zabudovanou rozšířenou realitou, procesorem ARM, infračervenou kamerou a dalšími elementy. Podle dostupných informací by nositel měl být schopen detekovat teplotu kolemjdoucího na vzdálenost od 0,3m do 2m. 

Zástupce vedení této společnosti, dr. Jie Guo, prohlásil, že tyto helmy jsou schopné nejen změřit teplotu jednotlivců a skupiny lidí, ale i rozpoznat třeba SPZ automobilu i obličej lidí. V Číně je prý již více než 1 000 takových přileb, které pomáhají chránit dalšímu nebezpečnému rozšíření nové vlny pandemie. Jedna taková helma přitom v přepočtu vyjde okolo 150 000 Kč

Podle vedení společnosti jsou údajně tyto helmy nasazeny i u italské policie nebo u policie v Dubaji. Kdyby mezi lidmi bylo nasazeno více takových helem, pomohlo by to minimalizovat riziko vzniku druhé vlny smrtící pandemie. Čína prý tyto helmy nasadila právě za tímto účelem do míst, kde se shromažďuje větší množství lidí, jako jsou vestibuly metra, apod.