Zdroj: Pixabay

Nyní v době koronavirové pandemie a s tím souvisejících vládních nařízení zažívají nebývalí rozmach videohovory. Velká část populace je teď doma a pokud chtějí mít alespoň minimální sociální styk, nezbývá nic jiného než videohovor.

Do dneška se používali spíše videohovory mezi dvěma lidmi. Facebook však tuto funkcionalitu rozšířil a nyní spouští Messenger Rooms. Facebook sice není jediným zprostředkovatelem videohovorů, ale je tím nejznámějším a nejpoužívanějším. Dalšími obdobnými službami pak je WhatsApp, Zoom nebo FaceTime.

Messenger Rooms přináší mnohačlenné skupinové videochaty schopné zprostředkovat konferenční videohovor až pro 50 osob najednou a bez jakéhokoliv časového omezení, které na uživatele číhá na Zoomu. Pokud chcete tuto funkci vyzkoušet, postačí, když přímo na Messengeru vytvoříte novou Místnost a rozešlete pozvánky svým blízkým. Tato funkce funguje bez problémů na všech platformách -tj. na webu, mobilu i desktopu.

Facebook však neskončil jen u toho a chce propojit všechny své sociální sítě, což je Instagram, WhatsApp a Facebook tak, aby tyto Místnosti bylo možné vytvářet i tam. Tento týden by navíc měl Facebook spustit i kamerové filtry pro lepší a kvalitnější přenos videa.

Zdroj: The Verge.com