Zdroj: Pixabay

Koronavirus přišel poměrně z nenadání a nikdo ho ani nečekal. Mnoha lidem tak přerušil plány na dovolenou, na oslavy nebo i na takové události, jakými jsou svatby. U nás v České republice již bude povoleno oddávat avšak stále v omezeném režimu, to znamená, že počet účastníků nesmí překročit 10 lidí.

V New Yorku se s tím vypořádali po svém a nutno uznat, celkem efektivně. Pružně zareagovali na pandemii COVID-19 tím, že guvernér Andrew Cuomo povolil obyvatelům svého státu být oddání on-line. Svatba tak bude vypadat jako konferenční videohovor, který se může dál streamovat, takže ho může sledovat živě neomezený počet příbuzných.

Jedinou překážkou tak může být pouze úředník, který není ochotný vyhovět tomuto nezvyklému požadavku. Živě streamovat svatbu, na které je jen nejužší rodina by konec konců bylo i řešení, které by pomohlo v našich podmínkách.

Toto nové opatření tak alespoň trochu uvolní režim v jednom z nejlidnatějších měst na světě, kde až doposud byly veškeré svatební obřady zcela zakázány. Pokud si však budou chtít snoubenci říci své „ano“ za fyzické přítomnosti všech přátel z očí do očí, budou si muset ještě nějakou dobu počkat. Současná situace totiž brzkému uvolnění příliš nenasvědčuje.

Zdroj: Engadget