Foto: Pixabay

Mnoho z uživatelů asi nejpoužívanějšího operačního systému Windows 10 zaznamenalo v poslední době problém, kdy jim z plochy samovolně zmizely ikony a soubory.  Mnoho uživatelů to dávalo za vinu poslední aktualizaci a zároveň dosvědčili, že jim zmizely nejen ikony, ale i tapety nebo jejich nastavení. Společnost Microsoft tento problém naštěstí uznala. Podle nejnovějších zpráv se vývojářům společnosti Microsoft podařilo tento problém identifikovat.

Uživatelé zveřejnili několik způsobů, jak se ke ztraceným datům opět dostat:

  • několikrát restartovat počítač
  • někteří tvrdí, že problém je v tom, že Windows 10 vytváří samovolně a dočasně uživatelský účet, kam přesune všechny tyto zmizelé soubory. Data si uživatele pak prý snadno přesune za starého dočasného účtu do nového
  • mnoho uživatelů si všimlo, že se to děje primárně na zařízeních s chipsetem od společnosti AMD
  • podle poslední skupiny je na vině antivirus AVIRA a pomohlo jim zkrátka tento antivirus odinstalovat. 

Microsoft vzkázal svým uživatelům, ať jsou trpěliví. Microsoft totiž všechny problémy zaregistroval a nyní usilovně pracuje na jejich nápravě. Zároveň odborníci pracují na přesné identifikaci problému, což je klíčové pro jeho vyřešení. Mnoho uživatelů však trpělivost již nemá, a proto často v hojném počtu migrují třeba na operační systém Linux nebo MacOS.

ZDROJ: onmsft.com