Foto: PIxabay

Červený trpaslík je celosvětově známý a populární britský sci-fi sitcom, který spatřil světlo světa poprvé v roce 1988. Všichni jeho příznivci již teď netrpělivě očekávají jeho další pokračování, které se má uskutečnit v podobě celovečerního speciálu. Nyní produkce Červeného trpaslíka uveřejnila i první fotografie z natáčení včetně stručného děje.

Podle všeho by mělo „hochy z trpaslíka“ čekat opravdové dobrodružství, kdy by měli nějakým způsobem navázat na jednu ze svých předešlých dějových linií a setkat se s dalšími členy Felis Sapiens. O návratu kočičích lidí nemůže být pochyb už jen podle dostupných fotografií, kde na první je udivená posádka trpaslíka a na druhé je Rodon, což je hlavní vůdce divokých koček v podání Raye Fearona.

Celý 90 minutový speciál pak bude třináctým návratem této komedie, která přijde s původním obsazením, tj. Chris Barrie (Arnold Rimmer), Craig Charles (Dave Lister), Danny John-Jules (Kocour), Robert Llewellyn (Kryton) a samozřejmě Holy (Norman Lovett). Autorem scénáře i režisérem je Doug Naylor a celý příběh byl natočen za pouhé dva večery před zraky publika ve světoznámých studiích Pinewood.

Podle všeho by se Lister měl potkat se třemi kočičími kněžími (Tom Bennett, Mandeep Dhillon, Lucy Pearman), kteří věří v Kloistra hlupáka (Listera) jako svého Boha a proto, když ho uvidí naživo, chtějí od něj pomoc. Pronásleduje je totiž Rodon, vládce divokých koček, který si sám hraje na Boha, a proto se zapřísahal zničit všechny Felis Sapiens, kteří neuctívají jako Boha jeho. Oficiální premiéra prozatím není známa, i když se neoficiálně mluví o Velikonocích.