Foto: Pixabay

Internetové bankovnictví je v dnešní době standardem stejně jako mobilní aplikace, které mají usnadnit klientům správu svého bankovního účtu. Nyní začala z řady těchto aplikací trochu vyčnívat aplikace od Moneta Money Bank, která jako první bankovní aplikace na světě je dostupná na všech platformách od Applu.

Jakousi předzvěst vypustila Moneta do světa již v roce 2018, kdy spustila Apple Business Chat, což je funkce, která umožňuje klientům komunikovat s bankou přes aplikace Zprávy. Tato funkce běží jak v iOS, tzn. na iPhonech a iPadech, tak i na operačním systému macOS nebo na AppleTV

Ostatní banky, především ty tuzemské, neinvestují velké finanční prostředky pro vývoj aplikací na zařízení od společnosti Apple, protože jejich zastoupení na trhu není u nás tak velké, a tím pádem se to ani nevyplatí. Moneta však zvolila cesta maximální digitalizace, a proto chtěla vyjít vstříc všem svým klientům.

„Plnohodnotné zobrazení aplikace Smart Banka jsme jako první banka na světě rozšířili na operační systém macOS Catalina. Zaměřili jsme se na ekosystém Applu proto, že jejich uživatelé, ač jich je méně, jsou aktivnější a mají více takových zařízení.“ 

O vydařené spolupráci Monety a Applu svědčí i fakt, že při příchodu Apple Pay na český trh, byla Moneta spolu s Českou spořitelnou, Komerční bankou a Air Bank první, kdo tento druh platby umožňoval. Mezi nové funkce tak patří například potvrzení platby pomocí push notifikace, integrace hlasové asistentky Siri i indexace Spotlight – systémového vyhledávání. Na druhou stranu příznivci OS Android dostanou podporu do Chromebooků či možnost stažení této aplikace do Android Wear chytrých hodinek.