Zdroj: Pixabay

Kvůli koronaviru se ruší téměř všechny akce po celém světě včetně olympijských her. Zákaz se nevyhnul ani proslulé Formuli 1, u které bylo zrušeno hned sedm Velkých cen. Vedení Formule 1 však přišlo na poměrně adekvátní alternativu.

Spustilo totiž videoherní simulaci Grand Prix, která se poprvé pojede tuto neděli jako náhrada za Velkou cenu Bahrajnu. Vedení šampionátu, ve kterém se točí nemalé peníze potvrdili: „Každý následující závodní víkend bude závod formule 1 z reálného světa nahrazen virtuální Velkou cenou. V prvním závodu série budou na roštu současní piloti formule 1 společně s množstvím hvězd, které oznámíme později.“

Vzhledem k velice propracovaným simulacím by divák ani neměl postřehnout rozdíl. Celý závod pak fanoušci mohou shlédnout, jak jsou zvyklí, na Youtubovém kanálu formule 1, na Twitchi či facebooku. Virtuální závod by měl trvat pouze 90 minut, protože se pojede pouze 28 kol.

Podle očekávání vedení Formule 1 by se měl celý seriál rozjet na reálných tratích až od července, konkrétně 7. července v Ázerbájdžánu. Oficiálně byla také bez jakékoliv náhrady zrušena i Velká cena Monaka, která se stala již legendou. Některé ze závodů by se však mohli zpětně vrátit do seriálu.