Foto: Pixabay

Výrobce luxusních automobilů, značka Porsche, se dal dohromady se známým tvůrcem legendární filmové série StarWars, Lucasfilms, a výsledek je nádherný. Dostal název Tri-Wings S-91 x Pegasus Starfighter a jedná se o pětimetrové plavidlo, které na první pohled zapadá do StarWars.

Veřejnost může toto plavidlo spatřit vůbec poprvé na světové premiéře filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera, a to dne 16. prosince, kdežto ředitelství Lucasfilms má již svou premiéru úspěšně za sebou. I přes nepřehlédnutelný styl George Lucase, lze zde spatřit i jasné prvky Porsche.

Kupříkladu předek jasně kopíruje elektrický sedan Taycan nebo zadní část plavidla je zase nápadně podobná sportovnímu klasickému modelu 911, zejména díky středovému brzdovému světlu. Naopak interiér až nápadně připomíná, hlavně díky sedačkám, hyperauto Porsche 918 Spyder.

Není divu, že i samotná automobilka je na sebe dostatečně pyšná a nechala se slyšet, že spolupráce s tímto legendárním studiem Georga Lucase byla velice potěšující. Fanoušci se také mohou těšit na překvapení od společnosti Porsche, protože po premiéře by měla automobilka postavit vedle sebe svůj Taycan a plavidlo, aby bylo zřejmé, jak jsou si podobné.

ZDROJ: Engadget