Foto: Freepik

Barevná revoluce ve WhatsApp: O čem to vlastně je?

Personalizace aplikací je dnes důležitou součástí uživatelského zážitku. WhatsApp, který je součástí společnosti Meta, na to dlouhodobě myslí a nyní se chystá nabídnout uživatelům více možností, jak si aplikaci přizpůsobit podle svého vkusu. Dosud si mohli uživatelé upravit design aplikace a chatů pomocí světlého nebo tmavého režimu, což změnilo vzhled pro všechny konverzace najednou. To se však nyní změní.

Nová aktualizace WhatsApp umožní každému uživateli vytvořit unikátní vzhled pro každý chat zvlášť. To znamená, že si budete moci nastavit jiné barvy, vzory a další grafické prvky pro konverzaci s rodinou, přáteli či kolegy, což zlepší nejen estetický zážitek, ale i přehlednost jednotlivých chatů.

Whatsapp
whatsapp

Foto: Freepik

Co nového vás čeká?

Jednou z hlavních novinek je výběr z více než 20 barev a 22 texturovaných vzorů. Uživatelé tak získají větší kontrolu nad tím, jak jejich aplikace vypadá. Můžete si nastavit odlišný vzhled pro důležité konverzace, pracovní diskuze nebo skupinové chaty. Tato přizpůsobení zůstanou čistě osobní – ostatní uživatelé neuvidí změny, které ve své aplikaci provedete.

Jde o krok směrem k ještě lepšímu uživatelskému komfortu, protože přizpůsobení chatu může zjednodušit rozpoznání různých konverzací a učinit aplikaci vizuálně atraktivnější.

Jak bude přizpůsobení fungovat?

WhatsApp zavádí možnost upravit design jednotlivých chatů prostřednictvím speciálního nastavení. Představte si situaci, kdy chcete své konverzace s nejbližšími obarvit do teplých, klidných tónů, zatímco pracovní chaty mohou být laděny do formálních, neutrálních barev. Tímto způsobem bude možné rozdělit různé typy konverzací nejen tematicky, ale i vizuálně.

Přestože je funkce zatím dostupná jen v beta verzi pro Android, předpokládá se, že brzy dorazí i pro uživatele iOS. Konkrétní termín vydání není zatím znám, ale vzhledem k tomu, že se funkce testuje v beta verzi, lze očekávat, že ostré nasazení bude následovat v dohledné době.

Co to znamená pro uživatele?

Tento krok přináší WhatsApp mezi špičku aplikací, které myslí na personalizaci. Nabídnout možnost přizpůsobení vzhledu každé konverzace je pro mnoho uživatelů vítanou změnou. Lidé dnes tráví více času komunikací na mobilních zařízeních než kdykoliv předtím a takováto možnost úprav pomáhá udělat aplikaci více osobní a přehlednou.

Především pro ty, kteří mají mnoho aktivních chatů, může být tato novinka velkým přínosem. Personalizované vizuální prvky nejen zpříjemňují pohled na obrazovku, ale také pomáhají rychle identifikovat konkrétní konverzace, což může zvýšit efektivitu komunikace.

Závěrem

WhatsApp se rozhodl inovovat a umožnit svým uživatelům daleko větší míru personalizace než doposud. Barevná témata a vzory pro jednotlivé konverzace jsou prvními kroky směrem k ještě lepšímu uživatelskému zážitku. Přestože je funkce zatím dostupná pouze v beta verzi, brzy bychom se mohli dočkat jejího rozšíření i na další platformy.

Tento krok je důkazem, že WhatsApp stále naslouchá přáním svých uživatelů a přináší novinky, které zlepšují celkový dojem z používání aplikace. Vývojáři neustále pracují na tom, aby byla aplikace moderní, atraktivní a přizpůsobená dnešním potřebám. A zdá se, že barevná témata budou dalším důležitým krokem k tomu, aby si každý uživatel mohl aplikaci přizpůsobit přesně podle svého vkusu.

Zdroj: LiveMint.com (odkaz)