Foto: Freepik

1. Tvoření a sdílení seznamů jídel

Uber Eats nyní umožňuje uživatelům vytvářet seznamy oblíbených jídel přímo v aplikaci. V rámci sekce „Účet“ si můžete sestavit vlastní kolekci oblíbených jídel z místních restaurací. Tato možnost může být užitečná například pro ty, kdo chtějí mít své oblíbené pokrmy stále po ruce, nebo pro ty, kdo chtějí usnadnit objednávání pro ostatní členy rodiny. Díky této funkci si jednoduše udržíte přehled o svých preferencích a kdykoliv je můžete nasdílet přátelům.

Všechny seznamy jsou ve výchozím nastavení veřejné, což znamená, že je lze snadno sdílet s rodinou či přáteli. Uživatelé tak mohou rychle vybrat, co si objednat, aniž by museli projíždět celé menu. Tento systém se hodí třeba v situacích, kdy jste nemocní a chcete, aby někdo jiný zařídil jídlo – stačí mu jednoduše poslat váš seznam.

2. Potenciál stát se lokálním influencerem

Uber Eats rovněž nabízí možnost, že některé seznamy oblíbených jídel se mohou objevit na hlavní stránce aplikace. Tento krok dává uživatelům příležitost stát se jakýmsi místním „food influencerm“ na jeden den. Platforma tak umožňuje širší zapojení běžných uživatelů do sociálních prvků aplikace.

Uber Eats
Uber Eats

Foto: Freepik

Navíc se Uber Eats rozhodl spolupracovat s influencery a známými osobnostmi z oblasti gastronomie, kteří budou vytvářet kurátorské seznamy jídel. Mezi tyto osobnosti patří například Sam Roby z Chicago Food Authority nebo Ella Kahan z Chew York City. Pro menší trhy je stále otázkou, jak tento model funguje a jestli přinese stejné možnosti zapojení.

3. Širší inovace na platformě

Uber Eats v poslední době přináší více inovací, než jen sdílení seznamů jídel. Jednou z nich je možnost nakupovat čerstvé produkty od farmářů v některých městech. Tento krok naznačuje širší záměr platformy expandovat mimo tradiční doručování jídla z restaurací a poskytovat uživatelům ještě širší výběr produktů.

Dalším zajímavým prvkem je experimentování s bezpilotními vozidly pro doručování. Tento koncept může přinést revoluci v doručování jídla, zejména ve velkých městech, kde je doprava často komplikovaná.

Závěr: Nové možnosti pro Uber Eats uživatele

Uber Eats se neustále snaží vylepšovat a přizpůsobovat potřebám svých uživatelů. Nová funkce tvorby a sdílení seznamů jídel může zjednodušit objednávání a přinést do aplikace více sociálního aspektu. S příchodem dalších inovací, jako jsou bezpilotní doručování a širší sortiment produktů, se Uber Eats stává platformou, která pokrývá více než jen doručení jídla.

Tato změna ukazuje, že Uber Eats jde nad rámec tradičního konceptu doručovací služby a přináší uživatelům nové způsoby, jak objevovat a sdílet své kulinářské zážitky.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)