Foto: poskytnuto společností Xiaomi

Technika a umění ruku v ruce

František Jungvirt se proslavil svými sklářskými díly, která navazují na dlouhou tradici českého sklářství, přičemž do svých návrhů vnáší jedinečnou hravost tvarů a barev. Video zachycuje celý proces tvorby – od prvotního návrhu v pražském showroomu až po realizaci ve sklárně Ajeto v Lindavě. Právě zde spolupracuje s mistry sklářského řemesla, kteří pomáhají zhmotnit jeho vize. Stejně jako je pro Jungvirta klíčová preciznost v řemesle, vybírá si i technologie, které mu umožňují dosáhnout co nejlepších výsledků. Proto ve svém profesním životě využívá mimo jiné i produkty od Xiaomi.

Xiaomi jako nástroj pro umělce

Ve videu je patrné, že Xiaomi není jen technologická značka, ale také inspirace pro tvůrčí procesy. František Jungvirt používá ve své práci například Xiaomi Pad 6S Pro, který mu slouží jako nepostradatelný pomocník při navrhování nových kolekcí a prezentování svých děl. Mobilní telefon Xiaomi 14T Pro se stal nástrojem, který Jungvirt využívá pro zachycení každého detailu svých skleněných výtvorů. Tento přístroj disponuje optikou od německé značky Leica, která umožňuje profesionální kvalitu fotografií. Díky pokročilým fotoaparátům zachytí i ty nejjemnější detaily, což ocení zejména umělci a profesionální fotografové.

Významné momenty zachycené na Xiaomi

Spolupráce mezi Xiaomi a Františkem Jungvirtem vyvrcholila jedinečnými fotografiemi pořízenými přímo v sklárně, kde Jungvirt tvoří. Tyto snímky, které pořídil renomovaný Leica fotograf Kevin V. Ton, demonstrují, jak si Xiaomi 14T Pro poradí i s náročnými světelnými podmínkami. Fotografie pořízené během výrobního procesu sklářských děl zachycují atmosféru huti a precizní práci mistrů sklářů.

Katalog Františka Jungvirta a podpora Xiaomi

Xiaomi se zároveň stalo partnerem pro uvedení nového katalogu Františka Jungvirta, který bude představen 29. října 2024 v Praze. Tento katalog je dalším milníkem v Jungvirtově kariéře, kdy představí své nejnovější projekty a vize. Obsahuje výběr jeho nejnovějších děl, která podtrhují důležitost českého sklářství na globální scéně. Jungvirtova práce je kombinací tradice a inovace, stejně jako technologie Xiaomi, což z jejich spolupráce činí jedinečný projekt propojující umění a technologii.

Tato symbióza ukazuje, jak se dvě zcela odlišné oblasti – umění a technologie – mohou vzájemně inspirovat a přinést nové možnosti kreativního vyjádření.

Zdroj: tisková zpráva Xiaomi